Idioma:
Categoria: mkr_icon

Ficha técnica

Dificultad: Iniciación
Duración: 2:00 h.
Distancia: 10 Km.
Desnivel: mts.

Origen: Tremp - ()

Lat: 42.1462, Lon: 0.6992

Congost de montrebei

Por Xavier Canelles

Aquesta zona forma part dels Castells de Frontera, prop queda el Castell de Mur, podeu arribar-hi amb cotxe fins al peu del mateix, per la carretera que va a Tremp. També observareu moltes torres de defensa i comunicació entre les tropes i els cavallers situats en segona línia en importants castells, algunes es mantenen en peu altres estan caigudes. També podreu observar en l'entrada del Congost en els alts espadats, refugis de grans rapinyaires. Naturalment tant en primavera com a la tardor, observareu els contrastos de colors de la escassa vegetació.

Aproximación

Carretera de Lleida a Vielha en arribar a Pont de Montanyana, agafar a la dreta la carretera que va a Tremp, i tot just passar el pont que separa Aragó de Catalunya per sobre el riu La Noguera Ribagorçana, trobem un desviament que va a Castissent, Alsamora, Sant Esteve de la Sarga i el que ens interessa que es el Congost de Montrebei. De Tremp per la carretera a Pont de Montanyana. tot just arribar a la primera casa de Pont, a l'esquerra trobem el desviament de Castissent. Podem anar en cotxe fins gairebé el congost o fer aquesta pista a peu.

Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:35 2,5

Pont de Montanyana. Modificar el punto en el mapa

Foto de Pont de Montanyana.Iniciem en la pista que va a Castissent, a 1,5 Km, trobem el desviament que va a aquest poble i que no agafarem, continuem recte, tornem a trobar una bifurcació i nosaltres agafarem a la dreta vora el riu Ribagorçana (la de l'esquerra porta a la Central Hidràulica de Pont de Montanyana, curiosa per estar ficada en l'interior de la muntanya.

2
0:30 2.5

Desde casa l'Agustina Modificar el punto en el mapa

En aquesta bifurcació a la dreta queda casa l'Agustina i comencem el recorregut per una pista de sorra, ben conservada, seguint-la arribem al que queda de una masia coberta per l'aigua molt sovint, que era dels Bergua, expropiada per fer arribar el pantà, des de aquest mateix indret, observem una torre de vigilància a la dreta de l'època d'ocupació àrab, en territori aragonès.

3
0:30 2.5

Casa Bergua-Montrebei Modificar el punto en el mapa

Foto de Casa Bergua-MontrebeiContinuarem per el camí de sorra fins arribar a un desviament que agafarem el de la dreta tot baixant cap a el riu o cua de pantà, arribem a una explanada on si anem amb cotxe cal deixar-lo i si anem a peu, continuem direcció al congost que veiem majestuós al fons.

4
0:30 2

Pont penjat metàl-lic Modificar el punto en el mapa

Foto de Pont penjat metàl-licDesprès de una pujada una mica forta, arribem al pont metàl·lic, a la nostra dreta, ens ha quedat l'antic camí que passava per sota del congost i que era transitable per animals i ramats, en poques ocasions pot seguir utilitzant-se perquè l'aigua el cobreix. Es pot dir que el congost comença un cop passat el pont que travessa el barranc de la Maçana.

5
0:30 1

El Congost Localiza el punto en el mapa

Foto de El CongostCertament impressionant el pas elevat del congost, al marge d'estret, no apte per persones que pateixen de vertigen, seguint el camí s'arri
va a la Cova Colomera a l'esquerra, has d'enfilar-te i arribes a la cova. Baixarem i continuarem camí del Pantà de Canelles.

6

Localiza el punto en el mapa

Es pot seguir per l'estret cap a el pantà de Canelles i fins a Corça, aquesta seria una altra caminada. Nosaltres en aquest cas, tornarem per el mateix camí i anirem a dinar al Pont de Montanyana.

Recomendaciones

No oblideu l'entrepà i l'aigua, un bon barret i el pantaló de bany(o no) per fer una capbussada en la fresca aigua del final de riu i començament de pantà.

Mapa