Idioma:
Categoria: mkr_icon

Ficha técnica

Dificultad: Practicantes habituales
Duración: 2:00 h.
Distancia: 7 Km.
Desnivel: 150 mts.

Origen: Reus - ()

Lat: 41.2489, Lon: 0.8104

Un Tom, per Scala Dei

Por Victori Llauradoferran

La Cartoixa
Simbolitza el punt de arranque del nom d'una comarca vitivinícola de denominació Priorat

Aproximación

Per arri vari; Sortirem de Reus per la nacional N-420 direcció Mora i als 6 k de la sortida, en una variació direcció a Borges del Camp, agafarem la C-242 direcció a Cornudella del Montsant. A la arribada al pla de la Collada, ens trobarem la Venta del Pubill. Local que antigament era casi forçós el fer parada, per recuperar-se de les torturadors cur-vas de la Carretera de la pujada i baixada del Coll d'Alforja. A la seva esquerra surt una carretera que ens indique entre altres, la direcció a Scala Dei.

Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:00 0

La Cartoixa d'Scala Dei Localiza el punto en el mapa


Va ser el primer monestir de l’Ordre Cartoixa de la Peninsula Ibèrica cread l’any 1194. De gran importancia la seva trajectòria al seu moment, com a centre de cultura, d’art, espiritualitat i treball, la seva influencia encara avui perdura en la seva comarca coneguda en el nom de Priorat.

2

La Cartoixa d’Scala Dei. Localiza el punto en el mapa

Foto de La Cartoixa d’Scala Dei.Recorregut circular per la basant sud de la serra del Montsant, aconsellat per a persones que volen gaudir en conèixer un patrimoni històric i cultural com la Cartoixa, al igual de un espai natural de privilegi, com lo son, els imponents cingles del Montsant. El recorregut total son uns 7 k. Amb un temps de durada sobre les dues hores. El grau de dificultat, es baix.
La sortida la farem desde la Cartoixa d’Scala Dei per un sendero i que enllaça amb l’antic camí del Cartoixans, admirant la Cinglera Major del Montsant. Part del camí lo es seguin el GR 171 del que es una variant del GR 7, que venin de lluny i passant per Cabecés , el seguim per le dreta del punt on l’agafem, que continua passant per arribar a la Morera del Montsant i que continua.


3

Ermita de la Pietat Localiza el punto en el mapa

La sortida es per un camí que sur per l esquerre del Monestir de la Cartoixa, que el voreja. Quan s’arriba a una cruïlla de camins, agafarem el que ens ve davant nostre i que es una drecera del camí que pugem. El continuem pel sendero fins arriba altra volta a pista que ens arriba per l’esquerra i el seguim pujant, m'entres arribem a unes fites que per le dreta, ens marcan el nou camí a seguir, fins arriba a la la Ermita de la Pietat.

4

Cami dels Cartuxans Localiza el punto en el mapa

Foto de Cami dels CartuxansContinuem per l’esquerra del edifici, després de rodejar una basa i un xiprer. Ens desviem per la dreta agafant un estret senderó senyalitzat, que desemboca altra volta a la pista, que es troba just al deban mateix de un antic forn de calç, i que a la seva esquerra, un pal indicador ens senyala el camí per segui, en cas de volguera anar direcció Grau de l’Escletxa.
Continuem per l’esquerra del edifici, després de rodejar una basa i un xiprer. Ens desviem per la dreta agafant un estret senderó senyalitzat, que desemboca altra volta a la pista, que es troba just al deban mateix de un antic forn de calç, i que a la seva esquerra, un pal indicador ens senyala el camí per segui, en cas de volguera anar direcció Grau de l’Escletxa.
Nosaltres continuem per la nostre dreta creuant el camí. Unes fites ens senyalaran que arribem al antic camí dels Cartoixans avui senyalitzat com a GR 171, per arriba en una bifurcació que com a fita, existeix una basa, que per la seva dreta surt un senderó, que bor deixant un bosquet, veiem el barranc al fons, que nosaltres en farem la baixada fins arriba al pla, per a retorna al punt de partida la Cartoixa d’Scala Dei.

5

Scala-Dei Arrivada Modificar el punto en el mapa

Es un tom, de poca durada en recorregut, però dels que omple.

Mapa