Idioma:
Categoria: Senderismo

Ficha técnica

Dificultad: ---
Duración: 3:15 h.
Distancia: 11 Km.
Desnivel: mts.

Origen: Sant Aniol d'Aguja - (ES)

Lat: 42.2707, Lon: 2.5967

Engorjats de Sant Aniol d'Aguja

Por M.Ines Cros Pons


Aproximación

Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:00 0

Sant Aniol d'Aguja Localiza el punto en el mapa

Una vegada situats a la carretera que comunica Besalú i Castellfollit de la Roca, cal prendre el trencall de la carretera local que porta al poble de Montagut. Travessant la població i, gairebé als afores, cal agafar la carretera que va a Sadernes. És una carretera asfaltada que es transforma en una pista de terra poc abans d'arribar al càmping i a l'hostal de Sadernes. La pista comença aleshores a entrar a la vall de Sant Aniol. Hi ha una trencall que porta a les cases de Riu i que s'ha d'evitar. Cal seguir la pista que va paral.lela a la riera. Si hi ha lloc, es pot deixar el cotxe a l'aparcament que hi ha poc després del "Pont d'En Valentí". Si no, l'haurem de deixar als anteriors pàrquings. En aquesta zona és obligat aparcar a les esplanades que l'Ajuntament de Montagut ha habilitat expressament per a aquesta funció.

2

Pont d'en Valenti Localiza el punto en el mapa

Hi han dues opcions: (a) passar el pont i prendre un caminet que va paral·lel a la riera, enmig del bosc; o (b) anar per la pista forestal, més àmplia i neta, que comença a uns cent metres del pont, sota l'aparcament.

3

Sant Aniol d'Aguja. Localiza el punto en el mapa

Llavors cal seguir la pista durant una estona: passa a tocar de les ruïnes d'una farga i d'un molí i arriba a uns prats, els "plans de la Muntada". En aquest punt s'ha de deixar la pista. Just abans de travessar la riera hi ha un sender que la voreja per l'esquerra i va a parar a una petita presa. A tocar d'aquesta resclosa comença i acaba el recorregut circular per la vall de Sant Aniol d'Aguja.

Mapa