Idioma:
Categoria: Senderismo

Ficha técnica

Dificultad: ---
Duración:
Distancia: Km.
Desnivel: mts.

Origen: Ulldemolins - ()

Marcar el origen de la ruta en el mapa

Pins i Roures a Fontalba

Por Antonieta Mediavilla Montfort

És bona qualsevol època de l'any, especialment la tardor per poder apreciar les tonalitats dels caducifolis; no són recomanables les hores de forta insolació de l'estiu; cal dur calçat adequat per caminar per senders. Tot i que el nom de Fontalba ens pot fer pensar el contrari,no és fàcil aconseguir aigua en el recorregut si la font no raja ,ja que pel fet d'estar canalitzada no és accessible als caminants.

Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:00 0

Ermita de Santa Magdalena a les Obagues d'Ulldemolins Localiza el punto en el mapa

Foto de Ermita de Santa Magdalena a les Obagues d'UlldemolinsSituats a la porta de l'ermita, cal seguir el camí que surt del davant.

2

Cadenat Localiza el punto en el mapa

Després de superar el cadenat que tanca la pista, continuem caminant.

3

Collet Localiza el punto en el mapa

Desprès de superar el collet, una forta baixada duu al llit sec d'un barrancò.Arribats a una cruilla de camins,cal prendre el de la dreta.En aquest lloc,farem cap en el recorregut de tornada.

4

Localiza el punto en el mapa

Al cap de poc, deixerem un altre sender que surt a la dreta i duu al grau de la cova del Corb.

5

Localiza el punto en el mapa

Caminem per la plana del Navarro(3),actualment un espai arbrat.Seguim caminant per la pista,que canvia de direcció,es fa mès estreta i puja una mica.El camí esdevé un sender(4); a l'esquerra veiem el fons del barranc.Continuem pujant i al cap d'una mica arribarem a un indret amb una vegetació típicament aqüicola(5).L'indret està condicionat amb diverses construccions per conduir l'aigua que hi neix.Arribem fins a dalt i travessem els obstacles que puguin oferir l'aigua quan raja abundantment.

6

Localiza el punto en el mapa

Iniciem el desens per l'altre vessant del barranc seguint una pista que ràpidament conduirà fins a una caseta .Just al davant surt un senderó que condueix fins al fons del barranc (5).Allí hi ha una bassa agrícola.

7

Bassa Agrícola Localiza el punto en el mapa

Per continuar el camí,seguim les antigues sèquies que canalitzaven l'aigua fins als horts. Pel sender arribarem fins a una pista que comunica Albarca amb les ermites d'Ulldemolins.

8

Cruïlla de Comins. Localiza el punto en el mapa

Al cap de poc, arribarem a una cruïlla de camins,i cal continuar en la mateixa direcció.Una pujada suau petit cingle.Al cap d'una mica,trobarem el camí que havíem utilitzat en el recorregut d'anada.El refem en sentit contrari fins a arribar altre cop a l'ermita d'on hem sortit.

9

Espècies Localiza el punto en el mapa

En aquest itinerari podeu trobar:
Arbres. Xipre pi escarrassó, pi roig, alzina, carrasca, roure de fulla petita, roure cerrioide, auró, corniguer, boix, server, savia, càdec, ginebre, moixera, arc blanc, sarga, gatell, grèvol.