Idioma:
Categoria: Senderismo

Ficha técnica

Dificultad: Inexpertos
Duración: 0:30 h.
Distancia: 2 Km.
Desnivel: mts.

Origen: Bot - Tarragona (ES)

Marcar el origen de la ruta en el mapa

Riu amunt a Bot desde el Forat de la Donzella

Por Pere Puig Ribas


Aproximación

Per arribar-hi, heu d’anar a Bot des d'Horta de Sant Joan (T-334) o des de Gandesa per la carretera TV3531. Si veniu des de Gandesa heu de creuar el poble i just abans de sortir, a l’alçada de l’Agrobotiga, trobareu a l’esquerra el carrer de l’estació.

Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:00 0

BOT Localiza el punto en el mapa

La ruta s’inicia a l’àrea de lleure del Forat de la Donzella, a Bot, una deu d'aigua que neix entre roques en un indret acollidor condicionat amb taules, bancs, una font i barbacoes.

Per arribar-hi, heu d’anar a Bot des d'Horta de Sant Joan (T-334) o des de Gandesa per la carretera TV3531. Si veniu des de Gandesa heu de creuar el poble i just abans de sortir, a l’alçada de l’Agrobotiga, trobareu a l’esquerra el carrer de l’estació. Seguiu-lo fins arribar a l’àrea de lleure de l’antiga estació de Bot, per on ara passa la Via Verda. Haureu de creuar la Via Verda entre l’antiga estació i el parc infantil per agafar el camí de xiprers (des d’aquí són 1,1 km fins a l’àrea recreativa). En arribar al trencall de camins (passades unes granges), heu de girar a l’esquerra per creuar el riu. Passat el riu trobareu una nova bifurcació, seguiu per la dreta fins arribar a un trencall en forma de V. El camí de l’esquerra us porta cap a l’ermita de Sant Josep i el de la dreta cap el Forat de la Donzella. Seguiu el camí cap el Forat de la Donzella. Trobareu a uns 200 metres l’aparcament de l’àrea d’esbarjo. Poden aparcar uns 4 cotxes.

Baixeu les escales cap a l’àrea de lleure i gireu de seguida cap a la dreta per endinsar-vos riu amunt pel congost. A 10 metres trobareu una bifurcació. Seguiu el riu per la dreta. Dos minuts més tard arribareu al salt d’aigua. Per superar el salt, heu de caminar pel marge esquerre de la llera del riu. Quatre minuts més tard, després de passar per un tros estret i més boscós, arribareu a una zona més ampla del riu; a la dreta, just abans d’abandonar la zona boscosa, veureu un petit corriol que puja cap al camí per on hem arribat en cotxe. Serà per aquest sender per on tornareu cap a l’àrea de lleure, però abans podeu continuar una mica més. En quant supereu aquest petit tram més estret i boscós, la llera del riu es fa molt ampla. A l’esquerra haureu de buscar un sender una mica desdibuixat que puja cap al turó, des d’on podreu gaudir d’unes bones vistes i, a més, veure un pessebre instal•lat per una agrupació excursionista. Trigareu uns 10 minuts en arribar al cim.

Per tornar a l’àrea de lleure, heu de desfer una mica el camí per tornar al riu, enfilar la zona estreta i boscosa i agafar el corriol a mà esquerra que puja cap al camí asfaltat. En arribar al camí asfaltat, heu de girar a la dreta i en pocs minuts arribareu de nou a la zona d’aparcament de l’àrea de lleure del Forat de la Donzella.

2

Localiza el punto en el mapa

Dificultat: mitja
Tipus: ruta circular
Distància total: aprox. 2 km
Durada: 30 minuts (sense aturades, anada i tornada)
Accessibilitat: es segueix la llera del riu, creuant-la en certs punts. S’ha d’anar amb compte perquè el terreny és molt irregular i amb desnivells. A banda, al haver-hi aigua, hi ha trams on les roques rellisquen.
Recomanacions: porteu bon calçat i aneu a poc a poc, sempre mirant molt bé on poseu els peus.