Idioma:
Categoria: Senderismo

Ficha técnica

Dificultad: ---
Duración:
Distancia: Km.
Desnivel: mts.

Origen: Montblanc - Tarragona (ES)

Lat: 41.3738, Lon: 1.1628

Montblanc - Mirador de la Pena - Montblanc


Itinerario

#Min./KmDescripción
1
0:00 0

Localiza el punto en el mapa

Sortim de l’església Sant Francesc pel carrer Manel Ribé seguint fins el pal indicador de l’ermita de Sant Josep on girarem a mà esquerra. Seguirem les marques del GR171. Seguirem per una pista asfaltada fins arribar a l’ermita de Sant Josep.

2
1,57

Localiza el punto en el mapa

Travessem la zona d’esbarjo i sortim per un sender que seguint-lo ens durà a l’estret de la vall, continuarem seguint els senyals del GR171. Hem travessat l’estret de la vall i seguim pujant per la pista sense deixar les marques del GR. Arribem a “Mas de Ponet”, en aquest moment el camí es fa sender. Travessem el barranc de la vall i comença una forta pujada pels costers del Mas Pas, que ens durà a la carretera de Rojals. Girarem a la dreta i entrarem al poble de Rojals.

3
9

Localiza el punto en el mapa

Anirem a la plaça del poble per posteriorment seguir pel carrer Salvador Nogués on cap al final girarem a l’esquerra. Deixarem el GR per continuar seguint marques blanques i verdes (SL) que ens portaran fins al Pinetell. El sender va baixant suaument entre pins i alzines, fins que travessem el bosc i entrem en una zona que es recupera d’antics incendis. Des d’aquí veiem la part més oriental de la vall del riu Brugent. El sender comença a baixar amb força. Arribem a la pista amb un petit tram de bosc que ens durà a la carretera. Arribarem al Pinetell per l’antic camí ral de Rojals.

4
11,76

Localiza el punto en el mapa

Ens dirigirem cap una plaça amb lladoners i alzines. Sortirem del Pinetell pel camí vell de Farena, seguirem les marques blanques i verdes (SL) fins a Farena. El sender és planer. Sortirem a la carretera de la Riba a Farena, girarem a l’esquerra seguint-la uns 800 metres, la deixarem girant a l’esquerra per baixar fortament per un camí fins a trobar el riu Sec. Som a l’aiguabarreig del riu Sec i Brugent. Seguirem per un sender recuperat que passa a tocar d’uns antics molins actualment en runes, travessarem el riu dues vegades fins a trobar una pista, la seguirem una estona per deixar-la just sota la Roca Morena. Seguirem un sender que surt a l’esquerra. El “Camí de Nulles” puja fortament per dur-nos a Farena.

5
15,56

Localiza el punto en el mapa

Fem cap a la plaça de l’Era. Entre dues cases, agafarem l’antic camí de la Bartra ben assenyalat per PRC-20. Les marques blanques i grogues. En el coll de Comellar, passarem al vessant del riu Sec. Recorrem boscos d’alzina. El sender davalla fortament fins la Llera del riu Sec. Travessarem a gual (en època de pluja hi baixa força cabal d’aigua!). Seguirem per un sender que ara puja suaument. Agafem la Pista de la Bartra i seguirem amunt.

6
17,56

Localiza el punto en el mapa

Un cop arribem aquest Mas, seguirem els senyals del PR. El sender puja fortament, fins a trobar-nos altre cop amb la pista asfaltada. Passarem per sota del nucli de la Bartra fins a trobar una sirga que barra el pas als cotxes, la creuem i seguirem per la pista. En uns 500 metres es deixa la pista per pujar fortament per un sender fins trobar la font del Grèvol. Després de la forta pujada, el PR acaba en l’encreuament del GR-171. Seguirem a l’esquerra, direcció els Cogullons.

7
22,06

Localiza el punto en el mapa

En dirigim a l’era. A pocs metres del control trobarem un senderó que gira a la dreta, és el GR 171-4 que seguirem fins a la Pena. Seguint aquest GR trobarem una pista durant uns quants metres per girar a continuació a l’esquerra deixant la pista per anar per un sender que ens durà sota el tossal Ras. Posteriorment passarem pel mirador de la Pena.

8
26,39

Localiza el punto en el mapa

Agafarem la pista a mà dretà i en arribar a una cruïlla girarem pel camí de l’esquerra. No el deixarem fins a trobar un sender que coincideix amb el GR175. Deixarem la pista i seguirem el sender fins uns 800 metres a l’ermita de Sant Joan de la Muntanya

9
30,55

Localiza el punto en el mapa

Agafarem el sender del davant i sense el GR baixarem per la costa de Sant Joan. Arribarem a una pista que seguint-la a al dreta ens portarà fins a passar per sota d’un aqüeducte de reg.

10
34,05

Montblanc Localiza el punto en el mapa

Trobarem les primeres cases de Montblanc i per sota el Portalet de la serra, entrarem dins la muralla. Agafarem el carrer de Sant Marçal, a la dreta, continuarem pel carrer Font Major fins arribar a la Plaça Major

Mapa

Autor(es)
Nombre(es): J. Cabré Club: CEFReddis
Web: